2016. június 14.

20 éve Teva szandálban:) - Teva Terra Fi, 2,3, Teva Tanza

Igen ennek is eljött az ideje, "észre se vettem" az idő múlásán, idén 20 éve vettem az első Teva szandálomat, és azóta teljesen Teva szandál "mániás lettem". A 20 év alatt összesen 4 pár szandálom volt. Számomra a legideálisabb, súlyom, megtett kilométerek, felhasználás szempontjából a Teva Terra Fi, kettőt elkoptattam belőle. Idén a jubileumra való tekintettel és kicsit átgondolva a kopások mintáját egy Teva Tanza Leather-t vettem. Nem bántam meg, azonban Terra Fi, apró dolgokban de jobb szandál. Hogy miben? Olvass tovább:)  
 To translate this page, use the Google Translate program. Um diese Seite zu übersetzen, verwenden Sie die Google Translate Programm. Чтобы перевести эту страницу, используя Google Translate программы.


az első három állapota
Mint az előző cikkben (cikkekben:) leírtam kora tavasztól késő őszig szandálban vagyok, csak speciális esetekben (a futást idén kipróbálom szandálban:) húzok cipőt. És sokakat megbotránkoztatva, elég sokszor túrán, "hegyen" völgyön is szandál volt/van rajtam. Tiszteletben tartva "a túrára bakancs kell" táborát (részben igazuk van) nem biztos, hogy egyetértek amikor hangot is adnak eme nemtetszésüknek. Nem próbáltak igazi erre a célra tervezett szandálban gyalogolni, nagyon jó érzés.   

Hozzászokott a lábam a szandálhoz, kényelmes, érdekes módon nem fázik, komfortos és rendkívüli szabadság érzetet ad. És aki, mint Én is sokat megy, sok kilométer alatt beleszokik a használatba, nem zavarja víz, valahogy nem mennek bele a kövek se, nem instabil, nem lötyög, tartja és "megvédi a lábam". Persze a szandál nem strandpapucs, rá kell húzni a lábra a hevederekkel, és még egy fontos tény. 


Teva Terra Fi 2.
Én TEVA-t veszek, elvárásaim miatt abból is az erre a célra szánt modellt a Terra Fit, nem lite-ot, hurricant, originalt, terra-float. Eddig egyik darab sem okozott gondot 5-10 évet bírnak, párhuzamosan hordom őket amikor már nem szalonképes egy, akkor jön az új és a régit "befogom munkára". 
Eddig csak az első Terra Fi van csak annyira elhasználódva, hogy nem lehet már hordani, egyszerűen elfogyott a talpa. 

A sok betonon való gyaloglás miatt próbálom ki idén a Teva Tanza Leather modellt, elméletileg és megpróbálva ugyanazt tudja mindkét szandi.
Teva Terra Fi 3 - Teva Tanza
Ugyanaz a talpvastagság, talp anyaga, hevederzet, sarok alatt a csillapítás (shoc pad). 
Amiben eltérnek legalábbis kézbe fogva elsőre az talp mintázata, a tanza kevésbé recézett talpú, a talp peremén körbe vastagabb kopóréteggel, de az anyag mindkét esetben spider original. 

A tanza hevederjei bőrből vannak, amit szerettem volna kipróbálni, mert nagyon jókat írtak róla külföldi "használók". A Terra Fi 2 hevederjei, pár év után elkezdtek bolyhosodni(?) ami nem befolyásolt semmit, csak esztétikailag érdekes volt, és eléggé büdösek lettek. Itt jegyzem meg, Terra Fi 4 is létezik bőrből, de Én sajnos még nem láttam és a Magyarországi árukészletet figyelembe véve valószínűleg nem is fogok (SAJNOS) mert azt vettem volna. 

Apropó szandál vásárlás, na az siralmas, ha elkötelezett Teva vásárló vagy. Tök mindegy milyen évszakban milyen helyzetben, ha látsz egy neked való és jó szandált vedd meg, mert igen kicsi az esély, hogy amikor kell lesz. Tök egyértelmű, hogy most nyár elején alig találni megvehető darabokat (Pécsen nincs konkrétan). A tanza is fél évet várt dobozban mert ősszel vettem amikor kapni lehetett, de már nem húztam fel. 


Teva Tanza felül - Teva Terra Fi 3 talp
A látszat néha csal! Különbségek...
A Teva Tanza és a Terra Fi nagyon hasonló a laikusnak kézbe véve (tapasztalat), használva nem. Használat közben derül ki, lelőve a poént a a Terra Fi még mindig jobb szandál.
Teva Terra Fi 4 talp

Talp mintázat:
A kép kicsit csalóka, de nem szerettem volna photoshop-polni, mert fenti képen a Teva Tanza - Teva Terra Fi 3 talpa van összehasonlítva. A lentin az új Terra Fi 4-nek a talpa. Látszik, hogy nagyon hasonlítanak, struktúrájukban, csak a Terra Fi méltán nevéhez túrázásra alkalmasnak tervezve, nagyobb "mintával" van ellátva. Anyag mindkét esetben Spider Original. Ezért is döntöttem a Tanza mellett, eddig mindegyik Terra Fi talpa erősen elkopott, hamarabb mint a felső rész. A képen látható 2011-es szandálom, elég sok kilométer van benne, és még vállalható, szerintem kevés cipő bír ennyit.


"Hevederzet":
fix és a gyűrűkön mozgó hevederek
Azon kívül, hogy anyagukban eltérnek, ami elég egyértelmű de semmilyen egyéb befolyással nincs a tartásra van más eltérés. Az anyagnál a bőr talán kicsit puhább és komfortosabb, nekem eddig se törte fel soha a lábam a heveder, se a műanyag háromszög. A bőr kicsit sérülékenyebb vizesen. 
 A hevederek elhelyezkedése azonban zavaró. A Terra Fi szinte tökéletes. A Tanza lábfej külső részén futó "hevedere" fix egybe van szabva a keresztpántokkal, míg a Terra Fi-nél műanyag "háromszögeken" tud elmozdulni így nagyobb szabadságot biztosít és jobban alakul a lábhoz. Ami logikus, hisz nincs két egyforma lábforma. És rögtön a szabásuk miatt, a Tanza bőr keresztpántjai a két talp anyag közé 
Tanza keresztpántja kívülről "futtatva" 
futnak kívülről, bár belül össze vannak varrva és befutnak a talp alá is, de érezhetően jobban tart a Terra Fi oldal irányba, valószínűleg az erősebb heveder anyag és a "belülre" vezetett keresztpántok miatt. Ez igazán terepen zavaró, és itt átérezhető a "szandálba túrázás" ellenzőinek véleménye, mert valószínűleg más gyártók szandáljai is "csak" ennyire tartanak. Így valóban árnyaltabb képet kapunk a tartás fogalmáról.

Az egyik legzavaróbb azonban az első keresztpánt megoldása, a Teva Tanzánál belülről (nagy új felől) kifelé zár a tépőzár, míg a Terra Fi esetében a kis lábujjunktól befelé zár a heveder. Ez a csöppnyi eltérés elég zavaró, mert a keresztpánt bujtatója mindkét esetben egy műanyag "karika"
(háromszög illetve négyszög a teljesség kedvéért:). Ami a Terra Fi esetében a kis ujjunk fölé esik, ami egyáltalán nem zavaró, nem dörzsöli vagy irritálja az ujjunkat. A Tanza esetében ez a nagy lábujjunk tövébe esik, ami zavaró, eleinte begyűrődik és dörzsöl. Persze, hamar hozzászokunk, de a Terra Fi esetében ez nagyon jól működött. 
Rögtön itt elől van a másik "furaság", a Tanzát "hosszabbra" szabták, kicsit előrébb került az első keresztpánt, így jobban lefedheti az újakat és esetleg dörzsölhet. A Terra Fi szabadabb mozgást biztosított, ha beszélhetünk ilyenről egy szandálban, a lábujjaknak mindenképp.

"Belső talp":
Mindkét esetben hibátlan kidolgozás, a Tanzanál talán még jobb, hogy beintegrálták a Shocpad-ot így együtt fog mozogni a talp borítással. Ami a Tanzanál bőr "gumi" csíkokkal, amik a talp csúszását szolgálnak megakadályozni, több kevesebb sikerrel. A Tanza belső talpa "csúszik", vizesen egyértelműen jobb a Terra Fi gumi borítása. 

A Teva Tanza Leather egy nagyon mutatós és kényelmes, talán mindenre (túra, város, vízpart) alkalmas szandál. Megszerettem, lassan 2 hónapja hordom és kényelmes vajpuha, könnyen tisztítható, elméletileg vízálló a bőr. Gyakorlatban esőben annyira nem szeretem, mint a Terra Fit, oldaltartása nem annyira határozott. Persze aki (esetemben 2 pár) Teva Terra Fi-hez szokott annak kicsit visszalépés, bár nem is, inkább oldal lépés, mert mások, nem nagyon de pont elég ahhoz, hogy a túrázni a Terra Fi-ben menjek, utcára pedig a Tanzaba.   

Nem csalódtam, Én továbbra is mindenkit győzködök a környezetemben, húzzatok szandált, ha lehet Tevát. Egy szabadabb komfort érzése és ez iránti igény fogalmazódik meg bennünk, könnyű hozzászokni.   


Érdemes végig nézni az albumot, 1996-óta használt Teva szandálok jól példázzák az igazi természet szerető és igényeit jól megfogalmazó ember, elvárásainak megfelelő termékeket. A minőség, tartósság, jól átgondolt forma mindenben a funkciót szolgálja.


Yes, this is the time has come, "did not notice" the passage of time, the first year I took my Teva sandals for 20 years, and since then, "I became manic" completely sandals. During the year there were a total of 20 four sandals. For me, the most ideal, weight, kilometers traveled, the primary use of Terra Fi, two inexorably frayed from it. This year, for the anniversary, and given a bit of thought through a pattern of abrasions Teva Tanza Leather was bought. I do not regret it, but Terra Fi, but small things right sandals. To what? Read more:)

As in the previous article (written articles :) early spring to late autumn or in sandals, only in special cases (I try running this year :) I draw sandals shoes. And many megbotránkoztatva, tour quite a bit, "mountain" Sandals valley also was / is me. Respecting the "boots on the tour to be" camp (partially true) may not agree with sound when they dislike these. Not trying real purpose-designed sandals to walk, feeling very good.

Accustomed to my feet in sandals, comfortable, interestingly, not cold, extreme comfort and gives a sense of freedom. And who, as I used to go a lot, it gets used a lot of mileage during use, it does not interfere with the water, somehow I do not even go into the stones, not unstable, it does not wobble, and hold "protect my feet." Of course, not sandals flip-flops, you have to pull the straps on the feet, and one more important fact.

I buy Teva, because of expectations from the model is dedicated to the Terra Fi, non-Lite, Hurricane, Originalt, terra-float. So far, none of the pieces have a problem 5-10 years, I wear them when they are no longer parallel to a presentable, then comes the new and the old "adopted work".
So far, only the first Terra Fi is just so worn that you can not wear longer, simply ran out of his feet.

Due to the many who try walking on concrete this year, Teva Tanza Leather model, both in theory and trying to know the same intent.

The same thickness of the sole, sole material, harness, under the heel damping (shock pad).
Which differ at least in the hands of the foot from the first pattern, the Tanza less ridged sole, thicker around the edge of the base wear layer, but in both cases, the material is original spider.

Tanzania there are straps of leather that I wanted to try, because it is written about foreign ships "users". The Terra Fi 2 straps, after a few years began bolyhosodni (?) Which is not influenced by anything, it was just aesthetically interesting. Note, Terra Fi 4 there is leather, but unfortunately I have not seen it and focus on the Hungarian stock has probably never will (unfortunately) because I would have bought it.

Speaking of buying sandals, now in a deplorable if Teva is committed to customer or. Whatever what time of year what position, if you see a buy it for you and good sandals because very little chance that when you need to be. Pumpkin is clear that now can be bought at the beginning of summer hardly find pieces (not specifically in Pecs). Tanzania is expected because of the fall semester in the box where I could buy, but is no longer pulling up.

Appearances are sometimes deceiving! Differences...
The Tanza Teva Terra Fi and is very similar to the layman in hand (experience) is not used. When in use, turn out, shoot the punch line of the Terra Fi is still better sandals.
Foot pattern:The picture was a little deceiving, but I did not want photoshop-poľná, as pictured above in Tanza Teva - Teva Terra Fi 3 feet in comparison. The new Terra Fi 4 Lentin has his feet. Seems to be very similar, their structure, designed only for Terra Fi deservedly name suitable for hiking, has a larger "pattern". Spider Original Material in both cases. That is why we decided to Tanza In addition, each of Terra Fi has been heavily worn soles, faster than the upper. The picture shows the 2011 sandals, quite a lot of mileage in it and you have undertaken, I think it is of little shoes so much.
In addition to their different material, which is pretty obvious but no other influence is not in keeping with other differences. The material of the skin may be a little softer and more comfortable, and I have never ever put my foot broke the strap, not the plastic triangle. The skin is a bit more fragile when wet. However, the location of risers disturbing. The Terra Fi is almost perfect. Tanza outside of the foot runner "belt" is cut together with fixed cross straps, while the Terra-Fi can move at plastic "triangles" formed to ensure better and more freedom to the foot. Which is logical, because no two the same foot. And right away because of the tailoring, the Tanza Leather keresztpántjai run outside the two base materials include, though are sewn together inside and become successful even under the foot, but noticeably more worried Terra Fi sideways, probably stronger webbing material and the "inside" led due to cross-strapping. It is really confusing terrain, and get a sense here of "Hiking sandals' opponents reviews, probably because other manufacturers sandals can" only "be so held. So really nuanced picture of the concept of maintenance.
However, one of the most disturbing is the first cross-strap solution, Teva Tanzánál inside (from large new) closes out of the Velcro, while the Terra Fi in small lábujjunktól inside the strap lock. This tiny difference is quite confusing because of the cross strap belt loops in both cases, a plastic "hoop" (triangular or rectangular :) For the sake of completeness. In the case of the Terra Fi is above the little finger, which is not at all confusing, do not rub or irritate your finger. For Tanza it is at the base of the big toe, which is confusing at first wrinkle and abrasive. Of course, we quickly get used, but in the case of Terra Fi it worked very well.Right there in front of the other "furaság" Tanz "longer" was imposed, was slightly ahead of the first cross-strap, so you can cover more of the new ones and possibly dörzsölhet. The Terra Fi granted freedom of movement if we can talk about a ilyenről sandals, the toes anyway.
"Insole"In both cases, flawless workmanship, Tanzanál perhaps even better, it was integrated into the Shocpad so it will move along the bottom cover. As for the Tanzanál skin "rubber" strips, which are used to prevent the foot from sliding, with more or less success. The inner sole of Tanza "slip" wet tires clearly superior to the Terra Fi coverage.
Teva Tanza Leather is a very specious and comfortable, perhaps all-purpose (hiking, town, waterfront) sandals. I got to slowly two months I wear soft as butter and comfortable, easy to clean, in theory, waterproof skin. In practice, so I do not like the rain, like the Terra Fi, lateral support is not as strong. Of course, who (in my case two pairs) Teva Terra Fi offer accustomed to a little step back, though not well, rather sidestep, for others, not much but just enough to go on the hike to the Terra Fi in the street and the Tanza.


I was not disappointed, I continued I encourage everyone around me, I put a sandal Teva if possible. In a freer sense of comfort and demand for it is expressed in us, it is easy to get used to.

It is worth to look through the album, used since 1996 Teva sandals are all examples of a true nature lover's needs and formulating good people's expectations right products. The quality, durability and well thought out in every form serves a function.