Tartós "teszt"

Megosztott tapasztalataim mindennapi használatból erednek. A "felszerelésem"  és eszközeim nem csak egy teszt erejéig használom. Amit megveszek szeretem ha sokáig, jól működik, nem kell sok idő megszokni, vigyázni rá nehogy tönkre menjen. A természetben a hasznos holmik segítenek a haszontalanok max. csak súlynak jók számomra. Gyerek korom óta járom a természetet, elmondhatom, hogy összességében több ébren töltött időt töltöttem kinn mint tető alatt. A "rideg tartás" magával hozta az eszközök, felszerelés, természet, időjárás ismeretét (meg persze túravezetői tanfolyamra jártam:-). Az oldal szubjektív, egyéni tapasztalataimról szól - nem szeretnék mások nyomdokaiba lépni:-) hisz "mindenki másképp csinálja". Jó olvasást.  To translate this page, use the Google Translate program. Um diese Seite zu übersetzen, verwenden Sie die Google Translate Programm. Чтобы перевести эту страницу, используя Google Translate программы.


Gerber Bear Grylls Scout az új mindenes, egy Buckot vált ezen a poszton, az elmúlt három hétben értek pozitív és negatív tapasztalatok is. Első pillanatra egy kényelmes, jó fogású nagyon jó kialakítású, könnyű, tartós, erős és mindenek előtt nagyon tetszetős (szép:) zsebkés. A Gerber régóta a kedvenc gyártóim közé tartózik, elfogadható árú és jól használható késeket gyárt, vadászatra, mindennapokra egyaránt. Jó eszköz lesz hosszú évekre a mindenesnek.Mindenes, "olcsó" és nekem nagyon bejött, Buck Bantam Camo a jó nevű gyártó a keményre edzett, tartós és megbízható késeiről ismert. A hétköznapokon, kertben, réten, kinti munkára évek óta egy Buck Bantam-ot használok, könnyű súlyú egykezes nyitású kést terep mintás markolattal. A "Buck ezt a kést azoknak ajánlja, akik most ismerkednek a kések világával", magyarul egy alap modell, nagy előnyével alap árával  "A Bantam, 3 különböző méretben, minimális formai különbségekkel, különböző markolatszínnel kapható.
Buck Bantam Camo, egy kés három éle-te - kések, bicskák


Megtörtént az áhított próba Victorinox Rescue Tool, nem hétköznapi módon. Disznó vágás otthon, az unokatestvérem végezte az aktuális dolgát és egy Rescue Toollal a kezében. Először nem értettem és nem is kapcsoltam, csak aztán kibökte szerinte csak ez éles:), ja mert senki nem adja ki kezéből a saját kését ami elég éles lenne neki, meg vigyázni is tudna rá. Szó szót követett, mióta mire használja, és már próbáltam is. 
Amióta megjelent tetszik, főleg mert szeretem a rikító markolatokat és a robusztus felépítést. 
Az év kése lett (2007-ben az ÉV KÉSE!!! az IWA Nemzetközi kés szakkiállítás díjnyertese) ez a remek, speciálisan erős és robusztus modell, kifejezetten a rendőrségi egységeknek ill. tűzoltóságoknak és a hadsereg részére kifejlesztve. 

Victorinox - a sokoldalú  "Eredeti Svájci Tiszti Zsebkés" 2013.01.18 A sokoldalú  Eredeti Svájci Tiszti Zsebkés, azaz a legendás VICTORINOX, a mindenki által jól ismert, nélkülözhetetlen használati eszköz, praktikum, minőség és elegáns design egységének szimbóluma világszerte. Jól használható méretben és funkcióban eltérő darabok bemutatásával (Victorinox Climber, Camper, Outrider, Rescue Tool), talán megkönnyíthetem a döntést esetleges leendő használóknak, mert ha multifunkciós zsebkés akkor nekem Victorniox, de nem mindegy melyik. Valamikor gyerekkorom áhított eszköze, ami elérhetetlen és egyben az álmok netovábbja volt, ezért amikor a kilencvenes években már hozzá lehetett jutni és saját pénzem is volt rá vettem egy Victorinox Eco Climbert-t. 
Victorinox - a sokoldalú  "Eredeti Svájci Tiszti Zsebkés" 2013.01.04 Bizony fejfedő kell és ez nálam az utóbbi időben nem képezi vita tárgyát, eső, hideg, erős nap ellen lehet és sok esetben kell is védekezni. Sokáig nem tudtam elviselni semmit a fejemen, talán a gyerekkori beidegződés miatt amikor minduntalan sapkát nyomtak a kobakomra amit szívből utáltam. A kapucni valahogy mégsem a tökéletes választás, nem elég a fejem mozgástere és hallást, látást is zavarja.

Mit viselsz a fejeden? Avagy a Hillman kalap története - 2012.12.06


Mindenki másképp csinálja és mindenkinek megvan az elképzelése a jó túracipőről, bakancsról. Nagyon szubjektív téma, ahogy nincs két egyforma láb úgy nincs két egyforma vélemény még ugyanarról a cipőről se. Szeretem a katalógusokon és eladókon kívül mások véleményét elolvasni, meghallgatni. Lényeges, hogy nagyon sokat kell próbálni, ha tudjuk kb. mit szeretnénk, milyen anyagból, talp, mire kell, mennyit szánunk rá, szín a márka (ha hiszünk benne) stb., a lehető legtöbb az elvárásoknak megfelelő cipőt, bakancsot húzzunk fel.
Itt van a tél, bakancs téma, használat, ápolás - 2012.11.22.Nincs szükségem harcra edzett és tervezett tőrre, különleges és speciális késre. De sokat vagyok a természetben, és gyerek korom óta szeretem és használom a késeket, éppen ezért mindig van is nálam egy-kettő, kivételes esetben több:-). A kés kell, ha jól karban van tartva és megtanuljuk használni, tisztelni és vigyázni rá, évekig elkísér és bár nem segít nap mint nap, de HA éppen kell ott van és olyan jó, hogy van. használat az élezése és tisztítása alapvető elsajátítandó minden embernek (nem csak férfiaknak), persze lehet misztifikálni és túlbonyolítani, szabályrendszert felállítani (nem szúrjuk földbe, nem dobjuk fába, nem adjuk gyereknek) de attól még "csak" egy használati eszköz amit használjunk bátran saját életünk megkönnyítésére.
Kések, bicskák, tőrök - 2012.11.07.Eddig fel se tűnt, hogy futáson, túrán, kerti munkán kívül nem volt cipő a lábamon április óta. Ma elővettem a cipőimet és láss csodát még fűző sincs egyikben:-) sem, és nagyon kényelmetlen viselet. Elfogult szandálhasználó vagyok, 1996 óta a harmadik Teva szandálomat gyűröm a szó szoros értelmében. Nagyon sokat hordom, kora tavasztól késő őszig, amíg nem fázik a lábam vagy vizes nem lesz (a hideg esőt nem szeretem). Elfogult vagyok mert mindent kibírnak és nem kell féltenem, nem kellett kímélnem, csak felvenni és menni benne mindenen keresztül. 
Elfogult szandálhasználó vagyok (TEVA)! - 2012.09.20.


Everyday experience and misuse is not "professional" experts, experts on the tests I want to publish, to present what it meant, in practice, a device description are brand knowledge :-). I use the "equipment" and I buy what I like for a long time, works well. Those who have their days filled with free time in nature and useful things interest to the right place. Since I was a kid I walk nature, I can say that overall, I spent more time outside than waking roof. The "cold range" has brought the tools, equipment, nature, weather knowledge (of course I was Guided course :-). Started in 2001 vandorok.hu (itour) page now has grown and departed from this line, so I created a page vandorok.com subjective, individual my experiences - following in the footsteps of others do not want to believe :-) prevails. Good reading.