2013. szeptember 16.

Vesszőfutás Bóly 2013

Visszatérőként a vesszőfutáson. Idén nem voltak különösebb elvárásaim, sokkal többet futottam mint eddigi években, sikerült heti 3 de inkább 4 futást összehoznom, minden futás minimum 1h, az a legtöbb esetben min. 10km általában földutakon. A sok futás pozitív változásait érzem inkább, bár súlyom kis mértékben csökkent csak, még mindig száz köröl járok, de jól érzem magam. Nehezen fáradok, egyenletes a légvételem,
strukturáltabb az izomzatom:). Kezdek összeállni, hogy valóban jókat futhassak ez fokozatos 2 év eredménye, és ez köszönt vissza a vesszőfutáson is.
Időm szerintem két perccel lett jobb mint tavaly (a szervezők szerint két perccel rosszabb mint tavaly az se rossz:), de a fordulóban 33 percnél tartottam a teljes táv 13,5km. Visszafelé megengedtem magamnak két frissítést és egy ürítést:), a frissítésre nem volt igazán szükség hisz máskor sem iszok másfél órát (lehet nem helyesen), de jól esett és úgy éreztem komfortos laza futás lesz visszafelé. Bár allergiám megint volt, mint tavaly, de most egyáltalán nem voltam ki, nem fáradtam el, és terveztem a haza futást a vége után. Most kevésnek éreztem a távot, bár nem vagyok gyors még mindig, de számomra "tempósan" tudok haladni két órát (olyan 5-5.30 perc/km körüli átlagokkal).
Ami fura volt a futásba az az, hogy máskor ugyanilyen sebességnél lényegesen alacsonyabb a pulzusom, úgy néz ki, az össznépi futások növelik a pulzusomat, Békástól már rá álltam a 185-re, de az átlag is 175 ami nagyon magas szerintem.
Az utolsó szakaszra, Békás-Bóly kicsit több mint 1km, még egy erősebb tempót tudtam felvenni, ezért letudtam még két embert, így a középmezőny végén befutva (már nem csak cammogva:) egy jó futást tudtam magam mögött. Nagyon jól esett, tetszik a rendezés, a hangulat, várom a rendezők által beígért hosszabb távot.
A cipő, és a lábam is jól viselte (hogy viselné amikor "csak egy" hosszabb edzésnek felelt meg) a futást, jó választás ez a Saucony még ha félek is a tönkre menetelétől, hisz már jócskán benne vagyok a 900km-be és ennyit se javasolnak ennek a talpnak ezzel a súllyal. Bár próbálom futó stílusomat kicsit javítani (vagy rontani, nézőpont kérdése) és inkább nem sarokra érkezni, talán azzal óvhatom az ízületeimet ha már a súlyom nem kicsi és nem a sakkot választottam hobbinak.